català
  castellano
english   français
urbancultours home


 
Tour Barcelona jueva

Reconstruint la Barcelona jueva
i la memòria de Sefarad


La vida jueva
durant l'Edat Mitjana va florir a Sefarad com, probablement, en cap altre lloc del món. Els jueus hi estaven totalment integrats, en el Call de Barcelona o en les aljames de Còrdova i Toledo; en els cercles de Càbala de Girona o com a assessors i metges de la cort reial.

Amb l'edicte d'expulsió de 1492, els jueus van haver de triar entre marxar i convertir-se. Alguns d'aquests conversos continuaren practicant la seva tradició d'amagat. Tot i que la major part del llegat jueu es va perdre, podem reconstruir la seva cultura i la seva història caminant pels carrers on aleshores van viure.

Torna a haver-hi vida jueva plena a Barcelona i altres ciutats, se celebren bar i bat mitsvà, Xààbat i les altes festes, ballant al compàs de la música klezmer o sefardí, s'estudia l'hebreu, i es crea art.

A Barcelona i Catalunya, Urban Cultours organitza, des de 1997, programes i visites al voltant de la vida jueva passada i present. També ajuda a visitants d'arreu del món mitjançant la planificació d'activitats amb un accent judaic.

 

   
Copyright ©2002 DTBlinder; Tots els drets reservats.